Kiezegem kermis

Comedy night

William Boeva

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva (°6/11/1989, Antwerpen) de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een mond groter dan zijn gestalte, een kunstheup en een handvol grappen trekt hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.

Al snel volgen een reeks beginnerawards in het comedycircuit, met als kers op de taart Humo’s Comedy Cup in 2012. Amper een jaar later debuteert William met ‘Megalomaan’ waarmee hij een succesvolle monstertournee doorheen Vlaanderen en Nederland afwerkt. 

In 2017 brengt hij met ‘Reset’ het langverwachte vervolg en bevestigt hij:

“Dat hij geen one-trick pony is, wisten we al van zijn eerste show. Ja, William Boeva speelt zijn gestalte en gebreken onbeschaamd uit, maar hij houdt ons tegelijk een spiegel voor. Hij vertelt zonder complexen dwergengrappen, maar haalt die ook meteen weer onderuit (…).” – De Standaard over ‘Reset’ (★★★★)

Opnieuw speelde hij Vlaanderen en Nederland plat. Nu William 30 jaar geworden is, heeft hij voer genoeg voor zijn derde volavondvoorstelling die in première ging in 2020:

‘B30VA’. William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij. Het is tijd om afscheid te nemen van de oude Boeva…

Ondertussen is William ook een graag geziene gast bij radio en tv. Al dan niet als gaming en- of Game of Thrones-expert met van die laatste ook een unieke special. Zo kan je hem onder andere al gespot hebben in Het Sterkste Netwerk, Scheire en de Schepping, Iedereen Beroemd, Is er een dokter in de zaal?, Kan Iedereen Nog Volgen?, Is er Wifi in Tahiti?, en vele anderen. Hij sprak ook al stemmetjes in bij animatiefilms als Pinguings van Madagascar, Cars 3, Spider-Man: Into the Spider-Verse, …

 

ThOMAS SMITH

Thomas Smith in Delft te Nederland geboren in 1967, als kind van Britse ouders en groeide op in België.
Hij begon zijn carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup.
Als comedian wordt hij doorgaans als volgt omschreven:

Een comedian die flegma en flow van de pure Engelse stand-up comedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Observatie, improvisatie, knipoog, waarheid en fantasie.
Sociale en spirituele beschouwingen worden gekoppeld aan alledaagse gebeurtenissen en observaties.
Luchtige zaken, maar evengoed maatschappelijke thema’s. Wervelende energie, relevant, een standpunt en diepgang.

Sinds zijn deelname aan HCP, heeft hij bijdrage geleverd aan comedy line up avonden, zeven solo comedy voorstellingen gemaakt, meegewerkt aan verscheidene televisieprogramma’s, workshops begeleid en doceert hij sinds 2018 Comedy & Cabaret aan het Conservatorium van Mechelen

 

Kevin Van den Eynde_2

Kevin Van den Eynde

Kevin Van den Eynde is naast gymleerkracht al negen jaar stand-up comedian. Je kon hem al aan het werk zien in verschillende voorprogramma’s van bekende comedians, zoals bij zijn vriend (lees: Foute Vriend) Jeron Dewulf. Bij hem stond hij in 2018-2019 anderhalf jaar als vast voorprogramma.

De laatste jaren kan je hem meer aan het werk zien als MC waar hij comedy avonden op een sappige/komische wijze weet te presenteren en hij maandelijks open mics presenteert.

Vanaf dag 1 gaat hij voor de zogenoemde ‘risico-optredens’ waar hij zich – als een soort kameleon – moeiteloos aanpast aan elke opdracht. Of het nu comedy is, presentatie of iets daartussen. Hij bewees zijn talent al door maar liefst tweemaal in de finale van de Comedy Slam, een jaarlijkse talentenjacht voor stand-up comedians, te belanden.

Met een comedy set vol zelfspot en publieksinteractie weet hij het publiek te entertainen. Wie een avond in een goedlachse sfeer wil doorbrengen, zit bij Kevin aan het juiste adres!

TICKETS

Met dank aan onze sponsors